Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Με ερώτηση που κατέθεσε την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008 προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Ναυτιλίας και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο Βουλευτής Λέσβου κ. Νίκος Σηφουνάκης θέτει το θέμα της καθυστέρησης των κρατικών υπηρεσιών των Υπουργείων για την γνωμοδότηση τους στην πρόταση του Δήμου Μυτιλήνης για την εφαρμογή ελεγχόμενης στάθμευσης στην Προκυμαία Μυτιλήνης. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής :
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ:
1)Τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
2)Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Κύριοι Υπουργοί,
Η πόλη της Μυτιλήνης είναι μια από τις αρχαιότερες  στον κόσμο πόλεις, που κατοικείται συνέχεια και στο ίδιο ακριβώς μέρος για περισσότερο από 5.000 χρόνια. Αυτό,  από ιστορική άποψη αποτελεί μεν τιμή και ευλογία για μια πόλη, όμως στη σύγχρονη ζωή η προτεραιότητα της προστασίας και ανάδειξης  της πολιτιστικής και  αρχιτεκτονικής κληρονομιάς επιβάλλεται να συνδυάζεται με την βελτίωση της  ποιότητας ζωής των κατοίκων, ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες ανάγκες.
Ειδικότερα, αναφέρομαι στο κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της Μυτιλήνης που είναι οξύ όλους τους μήνες του έτους. Οι Δημοτικές Αρχές της πόλης διαχρονικά, και στη βάση εκπονηθησών μελετών, εντοπίζουν και αξιολογούν με προτεραιότητα τις λύσεις, αλλά δυστυχώς δεν έτυχαν μέχρι σήμερα  συμπαράστασης  απ' την Πολιτεία, ώστε να συντονιστούν και αποδώσουν τα όποια μέτρα. Το πρόβλημα της στάθμευσης των οχημάτων στο κέντρο της πόλης είναι ακανθώδες.  Επιτείνει την κυκλοφοριακή συμφόρηση  και δεν εξυπηρετούνται οι πολίτες. Η παρούσα δημοτική αρχή σε συνεννόηση με το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου προχώρησε στη λήψη συμπληρωματικών μέτρων, όπως είναι: οι μονοδρομήσεις  οδών, η εφαρμογή της πρώτης φάσης του συστήματος ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ οχημάτων στο κέντρο της πόλης κ.α.. Προς τούτο και επειδή η προτεινόμενη ζώνη βρίσκεται στην  Προκυμαία της Μυτιλήνης, το Λιμενικό Ταμείο με την υπ' αριθ. 464/21.2.08 επιστολή του (επισυνάπτεται στην παρούσα για την διευκόλυνσή σας) ζητά τη σχετική εκ του νόμου γνωμοδότηση. Από τότε ουδεμία απάντηση δόθηκε, ώστε να προχωρήσει η ελεγχόμενη στάθμευση στη Μυτιλήνη και οι πολίτες εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ κ.κ. ΥΠΟΥΡΓΟΙ
1) Πότε επιτέλους οι εμπλεκόμενες  Υπηρεσίες των Υπουργείων  Ε.Ν.Α.Ν.Π. και Εθνικής Άμυνας  θα γνωμοδοτήσουν, ώστε ο Δήμος Μυτιλήνης και το Λιμενικό  Ταμείο Λέσβου να εφαρμόσουν σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης οχημάτων στην πόλη;
2) Πως αιτιολογείται αυτή η πολύμηνη καθυστέρηση, στη στιγμή κατά την οποία για άλλες υποθέσεις (βλέπε Βατοπεδίου) οι υπηρεσίες μπορούν ακόμη και αυθημερόν να γνωμοδοτούν;

       
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

        ΝΙΚΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ